На празник светог пророка Илије, 2. августа старјешина Саборне цркве Свете Тројице у Мостару, свештеник Душко Којић, у Владичанском двору угостио је госпођу Жељку Шаравању, водитеља одјељења филателије у „Хрватским поштама“ Мостар.
 
Повод за пријем и разговор био је врло необичан и лијеп. Наиме, поводом Свјетског дана културне разноликости за дијалог и развој, „Хрватске поште“ Мостар издале су поштанске маркице са мотивима најзначајних сакралних објеката са подручја града Мостара – Фрањевачке цркве светих Петра и Павла, Карађозбегове џамије, Саборне цркве Свете Тројице и Синагоге. 
 
Четири горенаведена вјерска објекта представљају четири конфесије које су заступљене на подручју града на Неретви. Поштанске маркице са овим мотивима госпођа Шаравања уручила је свештенику Којићу. 
 
Поштанска марка издата је у арку од 8 марака + вињета, жиг (марк) и коверат првог дана (FDC), а издате су 21. маја 2022. године у 10 хиљада примјерака док се нова едиција очекује почетком наредног мјесеца.
 
Вијест о издавању поштанских маркица посебно је обрадовала филателисте који ће у своје вриједне колекције моћи додати и поштанске маркице са мотивима најзначајнијих вјерских објеката из нашег града.
 
Његош Вељанчић