Завршни концерт The Grand Finale Међународнoг музичког фестивал и љетне школе, под називом Music and More Summer Fest, одржаће се у суботу, 13. августа, од 20.30, у порти Саборног храма Светог Преображења Господњег у Требињу.
 
Овај врхунски музички и културни догађај, који у овогодишњем издању траје протеклих тринаест дана, одржава се четврту годину заредом у Требињу уз учешће бројних афирмисаних и младих музичара, са разних страна свијета, чији је протагониста и оснивачки директор, госпођа Татјана Ранковић.
 
На крају овог завршног концерта, у срцу града Требиња и његовог Великог парка, пред улазним дверима Саборног храма, премијерно ће бити изведено музичко-поетско дјело, под називом Срце, које је за наратора и гудачки оркестар написао Јонел Петрои, а креативни концепт осмислила и продуцирала Татјана Ранковић. Ово интердисциплинарно дело обухвата десет пјесама чији су аутори: Јован Дучић, Раде Драинац, Вито Николић, Милена Павловић Барили, Алекса Шантић, Васко Попа, Милица Стојадиновић Српскиња, Маја Херман Секулић, Мирослав Миња Николић и Јован Јовановић Змај.

Бранислав Рајковић, ђакон
Представник Епископије захумско-херцеговачке за културу и медије