Поводом прве канонске посјете Његове Светости Патријарха српског Господина Порфирија, а у Данима Светог Василија, Епархији захумско-херцеговачкој и приморској, у сарадњи са Градом Требињем и источнохерцеговачким општинама, позивамо све вјерне да у сусрет и на дочек Патријарху изађемо у уторак, 10. маја, у 19.00 часова, на углу улица Краља Петра I Ослободиоца и Јована Дучића у Требињу.

Литијским ходом, Његова Светост затим ће бити испраћена до требињског Храма Светог Преображења Господњег, гдје ће у његову част бити служена Доксологија, а одмах потом у порти Храма одржаће се концерт православне духовне музике, поводом прославе сто тридесет година од оснивања Црквеног хора при Храму Преображења Господњег у Требињу Свети Василије Тврдошки и Острошки, уз који ће наступити и СПЦПД Побратимство из Фоче.
 
Сутрадан, у сриједу, 11. маја, од 9.00 часова, у истом Храму Светог Преображења Господњег у Требињу, Патријарх Порфирије началствоваће Светом патријарашком литургијом, уз саслужење мноштва архијереја, свештенства, монаштва и вјерног народа наше Епископије и наше Помјесне Цркве.
 
 
(Плакат у прилогу са фотографијом ђакона Драгана С. Танасијевића)