Учесници кампа „Стопама наших предака“ боравили су на острву Крфу петнаест дана, упознавајући српску историју, грчко-српско пријатељство, али и знаменитости грчког острва. Из Требиња је на овогодишњем кампу боравило петоро учесника. Сара Колак и Милица Макитан некадашње ученице ОШ “ Вук Караџић“ и награђене на конкурсу, ове године у улози васпитача кампа, а њихови насљедници такође из Основне школе „Вук Караџић“, који су ове године освојили награде и добили наградно путовање на острво спаса су Тадеј Перишић (треће мјесто на Републичком такмичењу из Православне вјеронауке), Марија Шараба и Лена Миладиновић ( дијелиле прво мјесто на конкурсу Свете Србије у области калиграфије). Послије петнаест дана дјеца су на кампу стекла знања из разних области, али и из свакодневног живота, сагледавши реални живот и важност институције породице и пријатељства. Наша ученица Марија Шараба је на крају кампа добила специјалну похвалницу за допринос и активизам на радионици калиграфије.
 
Православно спортска организација ”Свети Срб и ја”, oснована са благословом блажене успомене Њ.С. Патријарха Српског г. Иринеја, да би се деци и младима понудио концепт развоја и личносног узрастања у коме се истовремено примењују савремена тренажна методологија и Јеванђелски принципи. Њен почасни председник је Његова Светост Патријарх српски Господин Порфирије.
 
Посјета острву Видо, надомак Крфа, гдје се одвијала голгота српских ратника. Видо је у српској традицији названо Плава гробница, али и као острво смрти. Учесницима кампа на острву Видо професор историје Драгиша Стаменковић је одржао предавање наглашавајући „да се никада не забораве славни преци“.
 
Лена Миладиновић, Сара Колак, Тадеј Перишић, Милица Макитан и Марија Шараба послије додјеле похвала и захвалница истакнутим учесницима кампа.
 
Сара Колак