У суботу прву по Духовима, 29. јуна 2024.године свечано је прослављена храмовна слава Сабора свих српских мученика на Љесковом Дубу.
 
Уз учешће сабора вјерног народа овога краја служена је Света Литургија којом је началствовао протојереј Саша Којовић, уз саслужење јеромонаха Стефана, надлежног пароха јереја Александра Гајића и ђакона Дејана Ивановића и Срђана Милошевића.
 
У току светог богослужења освећен је славки колач и освештано је славско жито.  Свим присутним се обратио свештеник Саша говорећи о Лазаревој жртви, повезујући је том приликом са мученичком жртвом свих невино пострадалих мјештана овога села.
 
Одслужен је и парастос  пострадалим мјештанима овога села, на заједничком споменику, на коме су уписана 165 имена невино пострадалих у једноме дану. 
 
Након обраћања начелника општине Гацко Господина Огњена Милинковића, надлежног пароха, као и Господина Милинка Милидрага и других мјештана, сви присутни послужени су заједничком трпезом у парохијском дому гдје је и настављено свенародно дружење.
 
« од 30 »