На празник Светог пророка Илије Владика Димитрије служио је Свету Литургију у цркви на Билећком језеру, посвећеној Светом Илији. Преосвећеном Владици саслуживали су свештеници Небојша Коловић и Александар Шмања.

Хридроелектране на Требишњици данашњи празник прослављају као Славу предузећа, тим поводом Светој Литургији присуствовали су директор и руководства ХЕТ-а и начелник Оштине Билећа.

Бесједећи по Јеванђељу Владика Димитрије појаснио је смисао прочитане ријечи објаснивши да сваки човјек има једнаке могућности за сусрет са Богом, јер се Бог открива човјеку онолико колико се срце човјечије открије Богу. Божија објава је ненасилна и тиха, такав сусрет доживио је и пророк Илија, откривши Бога који ишчекује човјеков одговор и чија је благодат и љубав смирена. Подсјећајући на лик пророка Илије Владика је објаснио да је он примјер истинског смирења, примјер вјере којом се остварује свака молба пред Богом. Догађаји из живота пророка Илије поучавају људе да човјек без благодати Божије није пуни човјек, а облагодаћени човјек постаје динамично биће Духом Светим усмјерено ка другоме и молитвено ка Богу.

По Отпусту Владика је честитао Славу директору и представницима ХЕТ-а и захвалио се свима који се брину и труде око храма на језеру, а посебно сестринству Манастира Добрићево.