Игуман манастира Житомислић, отац Данило (Павловић) са братством манастира, данас је био домаћин директору Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону Републике Србије, г. Арноу Гујону (Арнауд Гоуиллон) и народном посланику у Скупштини Србије, г. Милимиру Вујадиновићу. Гости су посјетили и манастирски музеј, гдје су се упознали са богатом манастирском збирком икона, рукописних књига и осталих артефаката који сачињавају музејску збирку и свједоче о манастирској историји.

Игуман Данило рекао је да је г. Гујон неко ко је врло значајан за српски народ, посебно за Србе који живе ван матице. Са цијењеним гостима разговарао је о културном насљеђу које чува манастир Житомислић, о његовом духовном значају за српски повратнички народ, значају за односе са другим народима у провођењу мира и помирења, о статусу српске повратничке заједнице и стању у коме се налази наш народ, напоменувши да Република Србија подржава манастир Житомислић од почетка његове обнове.

„Видимо да један манастир изгледа као да је нов, а има дугу историју и рушен је више пута кроз вијекове. Упркос томе рушењу и задњи пут монаси су се вратили и обновили манастир, почели поново да живе овдје. Тиме су послали јаку поруку свима, па и Србима да је овдје мјесто суживота. И Срби су се вратили након тога и живе овдје и обилазе овај манастир који је симбол и њиховог страдања и обнове, али и упорности и храбрости“, рекао је г. Гујон.

Милош Јањић