-Најава за медије-

Српско просвјетно и културно друштво „Просвјета“ Градски одбор Мостар у сарадњи са Министарством просвјете и културе Републике Српске учествује у кампањи „Читајмо заједно“, чији је циљ развој, промовисање и популаризација књижевности и издаваштва, језика и писма, те младих домаћих умјетника.

У оквиру кампање, у суботу 5. новембра у 12.00 часова у „Просвјетиној школи“  у Мостару (Стара школа изнад Саборне цркве Свете Тројице) биће одржана креативна радионица осликавања и читања ћирилице.

Кампања се континуирано, већ шест година, организује сваког октобра, али увијек у различитом формату, а ове године фокус је на заштити ћириличког писма и промоцији домаћих младих умјетника и дизајнера.

Тако су ове године студенти Академије умјетности у Бањалуци и Академије ликовних умјетности у Требињу дизајнирали плакате са илустрованим приказом свих слова азбучног писма.

Уз ученике допунске “Просвјетине школе“ на креативној радионици ће учествовати ученици неколико основних школа из Мостара и имати прилику да се уз учење боље упознају, сарађују и друже.

Изјаве за медије предвиђене су у 13.00 часова.

Овим путем позивамо вас да медијски пропратите овај догађај.