Поводом празника светог Николе, као и предстојећих празника, матуранти средње медицинске школе из Центра средњих школа у Требињу, на крају првог полугодишта школске 2022./23. године, имали су час вјеронауке у Удружењу за помоћ и подршку дјеци и лицима са потешкоћама у развоју  „Сунце нам је заједничко“ са дјецом, корисницима удружења. Инспирација за реализацију оваквог часа, десила се на претходним часовима вјеронауке кроз разговор о примјени јеванђелских поука у свакодневном животу, као и трагања ученика у пракси за одговором на питање „Ко је мој ближњи?“.

Овим поводом, матуранти су дјеци из удружења донијели и поклоне у виду разноврсног репроматеријала који им је неопходан за израду сувенира.

Током цијеле године, дјеца из Удружења „Сунце нам је заједничко“  израђују интересантне сувенире, који могу бити одличан поклон за сваку прилику, а могу се купити у галерији Артем у Требињу.

На заједничком часу поред дружења и разговора, спроведена је и радионица на којој су израђивали честитке, украсе за јелку и сувенире. Не постоје ријечи којима би се могло описати одушевљење и љубав током овог дружења. Договорено је и да нам дјеца из Удружења узврате посјету током наредног полугодишта, а матуранти су изразили жељу да их чешће посјећују.

Вјероучитељ Ивана Хрњез