У Музеју Житомислић вечерас је отворена изложба одабраних радова пристиглих на наградни фото-конкурс „Мостови у БиХ – бисери градитељства и симболи заједништва”. Други по реду, овај наградни фото-конкурс привукао је преко 61 фотографа који су послали преко 150 фотографија, од који је 25 радова чинило ову изложбу. 

У обраћању окупљеним гостима, пријатељима Музеја и многобројним фотографима из Мостара, Коњица, Сарајева, Требиња, Ливна и других крајева БиХ, игуман манастира Житомислић, архимандрит Данило Павловић поздравио је присутне и захвалио се свим који су послали своје радове на наградни конкурс. Осврћући се на Стари мост као чест мотив пристиглих фотографија, игуман је подсјетио да је манастир Житомислић саграђен (обновљен) исте оне године када је саграђен и Стари мост у Мостару, те се осврнуо на симболику овогодишње теме конкурса, поручивши да и Музеј Житомислић представља својеврсни мост који је привукао све ове ауторе и да је то дио његове мисије.

Директорка Музеја захвалила је свим учесницима конкурса, те је уручила плакете награђеним радовима. Прво мјесто освојила је фотографија „Магла”, Марија Мадуне из Мостара, друго мјесто припало је фотографији „Римски мост” Јована Видаковића из Требиња, док је треће мјесто освојила фотографија „Мостови Коњица” Велида Гауле из Коњица.

Фондација Музеј Житомислић још једном захваљује свим учесницима конкурса!

« од 14 »