У недјељу, 26.јуна на платоу Херцеговачке Грачанице одржана је хуманитарна видовданска изложба фотографија.

Изложбу је отворио Предраг Стевовић предсједник Хуманитарне организације „Дјеца дјеци“. У име ученика који су аутори ове изложбе и њихових ментора и подршке наставница Маје Ћоровић и Жанеле Пажин свим присутним се обратила ученица Ива Носовић.

Ивин говор преносимо у цјелости:

Добар дан свима!

Ја бих да вас поздравим у име свих ученика који су аутори изложбе фотографија која је овдје пред вама. „Господе, заволех лепоту дома Твога“, трагом ових ријечи дошли смо овдје пред један од храмова тј. од домова Господњих, на нашу Херцеговачку Грачаницу.

А шта је љепота дома Господњег, то су сви они људи који се у Цркви украшавају благодарношћу, побожношћу и срца своја испуњавају и душе напајају љубављу.

Свети Нектарије Егински је рекао:
„Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.“

Љубав је једна од највећих хришћанских врлина, а она рађа једну од највриједнијих људских особина ХУМАНОСТ.

Људи који су хумани помажу једни другима увијек и по сваку цијену. Осјећај да сте помогли другоме чини Вас срећним и задовољним, надам се да ћемо данас тај осјећај сви да понесемо својим кућама. Хвала Вам свима!

Новац од продатих фотографија Организација „Дјеца дјеци“ ће искористити на почетку школске године за помоћ ученицима тежег материјалног стања.

Вјероучитељица Жанела Пажин