Други дан програма „Сјећање на Владику Атанасија“, у организацији Епархије захумско-херцеговачке и Задужбине Владике Атанасија, почео је у петак, 10. марта 2023. године у требињском Културном центру, представљањем књиге јеромонаха Атанасија Јевтића „Од Алфе до Омеге”. О књизи су говорили приређивач Епископ западноамерички Максим и протојереј-ставрофор Владислав Топаловић, декан Православног богословског факултета Свети Василије Острошки у Фочи.

Сесија, друга по реду, под називом „Христос земља живих”, одржана је у позоришној сали Културног центра, а своја сјећања на харизматично присуство Владике Атанасија међу Грцима, Светогорцима, Јерусалимљанима и Србима, подијелили су: Архиепископ катарски Макарије, архимандрит Јелисеј, игуман Манастира Симонопетра и отац Атанасије Циаусис. Грчки језик учинили су разумљивим српској публици монахиња Амфилохија из Манастира Ормилија и госпођа Маја Рашовић, која је на себе преузела улогу модератора.

Фотографије: Јован Видаковић

Снимак друге сесије, одржане у петак, 10. марта 2023. године, као и цјелокупног садржаја, програма ”Сјећање на Владику Атанасија”, можете погледати на званичном Јутјуб каналу Епархије захумско-херцеговачке.

Фотографије: Јован Видаковић