Ученици требињских средњих школа, предвођени професорицама православне вјеронауке Недом Гудељ, Иваном Хрњез и Жанелом Пажин, у суботу 29.априла 2023. године, посјетили су манастир Добрићево.
У манастиру су их топло и срдачно дочекале  игуманија ове свете обитељи, мати Текла и сестра Јустина, која их је  упознала са историјом ове древне светиње.
 
Игуманија Текла била је посебно обрадована посјетом ученика и након обраћања и духовног разговора подјелила им на молитвену успомену и благослов по иконицу Пресвете Богородице. Поред боравка у манастиру Добрићево ученици су обишли и Доње Добрићево и провели угодно пријеподне у шетњи до Билећког језера.
 
Током овог сусрета, мати Текла је представила и план рада  школских радионица које сестринство планира ускоро да покрене за средњошколце , те је тако договорена и будућа сарадња на радост, напредак и духовну корист манастира и свих нас.
 
Средњошколци су овом посјетом открили још једно мјесто на коме ће моћи да се баве квалитетним духовним активностима, као и да буду подстакнути на проналажење свог личног, унутрашњег духовног пута који ће их водити кроз живот.
                                       
Жанела Пажин
« од 11 »