После светог евхаристијског сабрања, у организацији Епархије захумско-херцеговачке и града Мостара у присуству Патријарха Порфирија, архијереја, свештенства, монаштва, званичника из Републике Српске, међу којима је био и Милорад Додик, градоначелника Марија Кордића, организован је донаторски скуп „Обновимо храм – обновимо Мостар“ и прикупљање средстава за изградњу Саборног храма у Мостару. Овом приликом, пригодним словом обратили су се Преосвећени Епископ диселдорфски и немачки Григорије, отац Душко Којић, старешина храма, Милорад Додик и градоначелник Мостара Марио Кордић.

Обраћајући се присутнима, Патријарх Порфирије је рекао да Господ благослови све нас заједно, да да мир свим људима који живе овде, да да мир, морам у овом тренутку да кажем, и на Косову и Метохији, да Бог да мир свима нама. Кад кажемо мир, све је садржано и љубав и радост и разумевање и осећање заједнице, али са редом којим смо поменули у Цркви. Ако хоћемо мир у себи, у својима, морамо се трудити да постигнемо да и они који су поред нас имају мир.

На крају донаторског скупа, Епископ захумско-херцеговачки Димитрије захвалио се Патријарху Порфирију, архијерејима и свим приложницима.

Извор: ТВ Храм

« од 17 »

Фотографије: Фото Момо