У суботу 26. марта, у православној цркви Светог Благовјештења у Дубровнику, хор „Свети Василије Тврдошки и Острошки“ одржао је концерт духовне музике, под диригентском палицом мр црквене хорске музике Јоване Марић.

Наступ црквеног хора, који дјелује при Саборном храму Светог Преображења Господњег, у Трербињу, уприличен је у оквиру манифестације „Kршћанско лице културе“, коју по трећи пут организује Савјет за културу и науку Дубровачке бискупије.

Публици је представљена музика из различитих историјских раздобља, а која укључује и најзначајније композиторе литургијског и духовног појања. Kонцерту, који је наишао на топао пријем публике, присуствовао је и дубровачки бискуп, монс. Роко Гласновић.

„Ове године хор прославља велики јубилеј, 130 година постојања, и овај концерт је био добар увод за серију наступа које ћемо имати у мају и јуну ове године. Представили смо се са 12 композиција, углавном литургијских, Стевана Мокрањца, Kорнелија Станковића, Димитрија Бортњанског, Ирине Денисове и других композитора. Наишли смо на јако лијеп пријем дубровачке публике. Част нам је да је концерту присуствовао и дубровачки бискуп и други представници католичке вјерске заједнице“, наводи Марићева, која хором руководи од прије три мјесеца.

Публику у цркви Светог Благовјештења поздравио је парох Стеван Kовачевић, а о историјату требињског црквеног хора говорио је протојереј-ставрофор Дражен Тупањанин.

По завршетку концерта, у парохијском дому, за учеснике концерта и представнике католичке вјерске заједнице приређена је трпеза љубави.