У суботу, 25. јуна у оквиру Видовданских свечаности у општини Билећа, под покровитељством општине Билећа, а у организацији Дома културе ,,Јевто Дедијер“,  уз подршку црквене општине Билећа,  уприличен је цјеловечерњи концерт Црквеног хора Свети Василије Тврдошки и Острошки.

Концерт је одржан у храму Светог Саве у Билећи, гдје се хор представио богатим репертоаром духовне и свјетовне музике. У пуном храму, билећка публика имала је прилику уживати у изведбама попут Тијело Христово, Миодрага Говедарице, затим дјелима Стевана Мокрањца, Корнелија Станковића, Архиепископа Јонатана, те Дмитрија Бортњанског, Ирине Денисове и др. Поред духовног програма, изведене су и свјетовне композиције Онам’ онамо (Ђакон Михајло Лазаревић), народна пјесмом Оро се вије, те Хумореска Живка Фирфова.

,,Црквено пјевање је могућност учешћа народа божијег у богослужењу. У српској традицији посебно је развијено црквено народно пјевање које су композитори његовали и обликовали онако какво данас имамо“, рекао је у својој поздравној ријечи о. Данило Боро.

Учешћем на овим свечаностима, хор је наставио низ концерата у години обиљежавања 130 година постојања.