Јутрос  су ученици деветог разреда ОШ ,,Вук Караџић” са својим разредним старјешинама, вјероучитељима, педагогом и директором  радни дан провели у комплексу Херцеговачка Грачаница.

Отац Душко Шаровић је након исказане топле добродошлице у Благовјештенској цркви поразговарао са ученицима о Христовој бесједи на гори (Мт.5,1-12), са чијим садржајем  су се они детаљније упознали на часовима вјеронауке током посљедњег полугодишта.

Ученици IX3 су писали саставе на тему одабраних блаженстава у којима су изразили свој став зашто сматрају да је важно имати чисто срце, бити милостив, кротак, љубитељ правде или пак миротворац. О. Душко је похвалио њихов труд и пригодним поклонима наградио радове Иве Максимовић и Милоша Јокановића као најуспјешније, те пожелио свим поличким малим матурантима успјешан наставак школовања.

Након тога се у име Фондације ,,Свети Вукашин” свим присутнима обратио господин Никола Ђурасовић упознавши их са врло активним и хумантарним дјеловањем ове организације. Фондација је ове године, по благослову њеног предсједника епископа Димитрија, а у склопу свог мисионарског рада, свим матурантима наше епархије даровала по примјерак Новог завјета, изражавајући тако бригу за духовно узрастање наше омладине, те им је овим симболичним гестом  послала поруку да су потребни и битни својој Цркви. 

На опште задовољство свих, дружење је настављено уз послужење у гостопримници конака.

вјероучитељица Миља Тупањанин