Осме Недјеље по Духовима Владика Димитрије служио је у мјесту Добрич надомак Широког Бријега. Преосвећеном Владици саслуживали су свештеници: Милан Бужанин,  парох Небојша Радић и ђакон Бранислав Рајковић.

Храм Свете мученице Недјеље у Добричу подигнут је у другој половини прошлог вијека, а након рата обновљен 2015. године. На простору Широког Бријега црква Свете Недјеље је једини православни храм.

 

Бесједећи по Јеванђељу Владика Димитрије је говорио о смислу прочитане перикопе појаснивши да су апостоли предавши Господу оно што су имали постали свједоци чудесног догађаја у којем се пет хиљада људи наситило са пет хљебова и двије рибе. Људи су позвани да свој живот, душу и тијело, сами себе и једни друге, Христ Богу предају како би и сами доживјели истинско чудо преласка у живљење истинском вјером. Кроз то ново и чудесно чуло, даровано кроз Христа, пројављује се сама Сила Божија у срцу човјечијем. Примјер таквог живота су светитељи, попут Светог Василија Тврдошког и Острошког, који су предавши се у руке Спаситељу живјели благодаћу Божијом спасавајући себе саме, али спасавајући и оне око себе.