У пету недјељу по Васкрсу – Самарјанке, Владика Димитрије началствовао је Светом Литургијом у храму Светог Архангела Михаила у Угарцима на Љубомиру. Преосвећеном Владици саслуживало је свештенство Епархије Захумско-Херцеговачке и Приморске.

У јеванђељској бесједи Владика Димитрије појаснио је да данашња јеванђељска перикопа открива Спаситеља као Бога љубави, који узима све патње човјека да би га спасио.

Владика је подсјетио сабране на ријечи оца Георгија Флоровског о библијском уму, којим човјек препознаје библијске сцене које назначавају да ће Бог, на крају времена, доћи у овај свијет и да ће невјеста Христова бити свака људска душа. Бог је Спасење проширио по читавој земљи, више нема изабраног народа већ само они који испуњавају вољу Његову.

По Отпусту Владика Димитрије је пожелио да благослов Божији дође на све сабране, а домаћин, протојереј Данило Боро, захвалио је Владици на посјети изразивши наду да ће очинска поука Преосвећеног Владике наћи плодно тло у срцима вјерних.

Током данашњег сабрања извршено је освећење новоизграђеног Парохијског дома, гдје је након Литургије постављена трпеза за све присутне и додјељене захвалнице дародавацима.

« од 49 »

Фото: Владо Ружић