У четвртак 9. маја Српска православна црквена општина Дубровник је, у просторијама свог музеја, приредила традиционални годишњи свечани пријем у част најрадоснијег хришћанског празника Ускрса! На пријему је присуствовао и Епископ ЗХиП господин Димитрије, заједно за многобројним званицама, представницима градске и жупанијске власти, представницима вјерских заједница као и представницима јавног и културног живота града Дубровника.

Све присутне на почетку је поздравио старјешина православне цркве Св. Благовјештења у Дубровнику упутивши им захвалност што су се одазвали позиву и узели учешће у свечаном пријему. У свом обраћању презвитер Владан је истакао добру и квалитетну сарадњу како са другим вјерским институцијама у граду Дубровнику тако и са градским и жупанијским властима, нагласивши да је из године у годину све јасније да односи Православне цркве са поменутим институцијама нису само формални него и искрени а у многим случајевима и пријатељски.  

Домаћине су у својим обраћањима топло поздравили представници града, жупаније, католичке цркве и исламске заједнице и том приликом честитали Ускрс свим православним хришћанима који живе и раде у граду Дубровнику и пожељели им да га још дуго година прослављају у миру и заједништву са осталим суграђанима.