У сарадњи са одјељенском заједницом II1 разреда ОШ ,,Свети Сава“ у Билећи и њиховом учитељицом Сањом Грубачић, а у предвиђеној корелацији вјеронауке са другим предметима, као што су ликовна култура, српски језик и музичка култура, одржан је врло занимљив час који је имао тему прославу крсне славе Светог оца Николе.

Ученици су заједно са својом учитељицом и вјероучитељем вриједно радили на прављењу славског колача, а уз то разговарали о начину прославе крсне славе, начину прављења славског хљеба, и свега онога што прати славску атмосферу у вријеме припреме славе и њеног прослављања у једном православном српском дому. Након прављења крсног хљеба, ученици су видјели и како он изгледа украшен многим детаљима попут грожђа, крста, голуба и сл, а након тога и како он изгледа испечен и припремљен за ломљење. На самом крају часа хљеб смо преломили и прелили вином уз прислужену свијећу, пјевајући у част Св.Николи.

Надамо се да ће овај час остати у лијепој успомени свим малишанима, бар дијелом колико је то нама који смо уживали презентујући овај час.

Вјероучитељ Срђан Милошевић