У недељу 27. по Духовима на Дјетињце, 18. децембра 2022. године, прослављена је слава храма Свете великомученице Варваре у Кочелима код Требиња.

Свету Литургију служио је протојереј – ставрофор Борис Бандука уз саслужење вјерног народа. У току Литургије обављена је литија око храма и преломљен крсни хљеб. Извршено је освећење темеља за нови Духовни центар који ће у своме саставу имати црквени дом, Споменик свим српским жртвама из протеклих ратова и љетни амфитеатар са гувном. 

Поводом празника Дјетињци приређена је представа за дјецу, коју је извео Велибор Ђорђић из Требиња, а порука представе била је да се дјеца више играју и друже једни са другима. На крају је изведен сценски приказ Светог Николе који је разговарао са дјецом и подијелио им слаткише и пригодне поклоне. Пакетиће и слаткише за дјецу даривали су Епархија, ЦО Требиње и црквени одбор у Кочелима.
 
Потом је у порти поред храма уприличено славско послужење.
 
Храм Свете Варваре који је обновљен и освештан 2019. године, према записима из Дубровачког архива, датира из 1488. године и један је од најстаријих православних храмова у Херцеговини.