На Духовски понедељак 24. јуна текуће године, у храму Свете великомученице Варваре у Ђедићима, служена је Света Литургија којом је началствовао протојереј-ставрофор Борис Бандука уз саслужење вјерног народа. 
 
У току Литургије обављен је мали помен на гробу дугогодишњег предсједника црквеног одбора Васа Вреће, а који се упокојио у Господу тачно прије шест мјесеци.
 
Васо и његов брат Стево рођени су на Бадњи дан 1968.године у Ђедићима, од оца Ђорђа и мајке Јагоде. Основну школу завршио је у Хуму, а средњу у Требињу. Посљедњих 20 година је радио као матичар у градској управи Града Требиња.
 
Васо је заједно са осталим члановима одбора бринуо о храму Свете великомученице Варваре и кроз ту бригу увијек показивао своје смирење. То његово смирење најбоље се показивало према другим људима давајући и нама примјер какви треба да будемо према ближњим. Васова љубав према Богу огледала се кроз ту његову службу којом је изражавао љубав према сваком човјеку. Према породици и комшијама је био увијек кротак, увијек благ, трпељив, а љубав је трпљење. 
 
У блаженом уснућу вјечни покој подај Господе уснулом слуги Твоме Васу и учини му вјечни спомен. Амин!
« од 8 »