У суботу 3. јуна 2023. године, на празник Светих цара Константина и царице Јелене, прослављена је слава цркве Константиновице у Гомиљанима. Свету Литургију служио је надлежни парох протојереј-ставрофор Борис Бандука уз саслужење вјерног народа.

 
У току литургије извршено је ломљење крсног хлеба и помен свим упокојеним и сахрањеним на сеоском гробљу. За све присутне добри домаћини припремили су славску трпезу љубави.
 
У овом требињском селу имају три цркве, које се по својим заштитницима називају Константиновица, Врачевица и Ђурђевица.  
 
Црква Ђурђевица је обновљена 2012. године, док друге двије, Константиновица и Врачевица, чекају своју обнову.
 
Стручњаци из Музеја Херцеговине и Завода за заштиту културно-историјског и природног насљеђа Републике Српске, у сарадњи са одбором за обнову цркве Константиновице, завршили су потребна археолошка истраживања. Тачније, завршена је фаза истраживања која дозвољава наставак радова на обнови и изградњи цркве. 
 
Приликом прославе славе цркве Ђурђевице, 6. маја 2023. године, са благословом Његовог Преосвештенства Епископа захумско-херцеговачког Г.Димитрија, у Гомиљанима је представљено идејно рјешење за обнову цркве Константиновице. Идејно рјешење је урадила г-ђа Милијана Окиљ, те ће на основу тог идејног рјешења почети израда Главног пројекта обнове цркве.
 
« од 19 »