На Бадње Вече у Гацку служено је празнично вечерње богослужење у цркви Силаска Светог Духа на Апостоле. У наставку богослужења, у свечаној Литији, понесени су бадњаци ка новом Храму, гдје су и освећени и наложени. Након налагања бадњака, за грађане Гацка је уприличен пригодан програм и ломљење чеснице. Златнике за чесницу су даровали РиТЕ Гацко, АНТИКОРОЗИЈА Гацко и угоститељски објекат „УРКЕ“. Општина Гацко је даровала ватромет и кувано вино којим су се послужили наши суграђани.
 
У 23:00 је почело Празнично јутрење, а у поноћ Света Литургија којом је началствовао протојереј Саша Којовић уз саслужење ђакона Срђана Милошевића и великог броја вјерних.
 
Отац Саша се вјернима обратио бесједом, рекавши да је долазак Спаситеља очекиван од изгнанства из Раја у овај свијет.
 
„Од Адама и Еве, са кољена на кољено, од праоца до праоца, из нараштаја у нараштај сви Патријарси, чекали су овај дан. Сви су се овоме дану надали и радовали. И ето, прије двије хиљаде година, како каже црквена пјесма, „Земља дарова пећину, анђели са пастирима славослове, мудраци са звијездом путују…“ и роди се Син Божији – „Дијете мало – Превјечни Бог“. Дешава се тајна велика, радост велика, Бог постаје човјек, да би човјек постао Бог по благодати – како би рекао свети Атанасије Велики.“
 
Обрен Дамјанац, вјероучитељ