На празник Светог Петра Дабробосанског, Владика Димитрије началствовао је Светом Литургијом у манастиру Данићи, гдје је данас прослављена манастирска слава. Високопреосвећеном Владици саслуживало је свештенство и свештеномонаштво Епархије Захумско-Херцеговачке и Приморске и гости из других епархија СПЦ.

У јеванђељској бесједи Владика Димитрије нагласио је да човјекова дјела, образ и савјест треба да издрже сусрет са Христом. Смрт, привремена, уведена је, не као казна, већ као присјећање на призив вјечнога живота. Људима је потребно да се непоколебљиво и истрајно моле, кају и опраштају, чине добро ближњима и непрестано излазе из себе, у сусрет Богу и ближњима. Бог је кроз светитеље показао људима да све може бити освештано, да све може бити приведено Богу. Свети Петар, будући честитог рода и старајући се да живи честито, показао се као вјерни слуга, чије је благо, и срце, било у Царству небеском – ходећи земљом, неба се држао. Владика је поучио да су, апостоли, али сви послије њих, по потенцијалу, они који могу привести Богу себе, ближње и сву творевину.

Након Причешћа извршен је литијски опход манастирским имањем, а потом је освећен славски колач и жито. Добродошлици гостима упутио је отац Павле.

Фото:Владо Ружић