Седму по реду манифестацију „Дани патријарха Павла“ у Чачку са огранцима у Кућанцима, Гацку, Никшићу и Призрену, започињемо свечаности у манастиру Благовештење кабларско у Овчар Бањи на Дан Воздвижење Часног Крста – Крстовдан, 27. септембра 2022. године.

Програм свечаности се реализује кроз молитвено окупљање на Св. Литургији (8.00 часова). Након тога, свечаност настављамо у порти манастира на и испред„терасе патријарха Павла“. Биће поставлљена изложба награђених ручно рађених крстова из претходних година, крстови Колоније 2022 уз пригодан програм, хорско појања, доделу награде за најбољи крст и захвалница ученицима колоније 2022 године (9.30 часова).

И ове године, заједно са представницима места огранака манифестације заједно сабрани отварамо манифестацију на овом светом месту где је Гојко Стојчевић примио монашки постриг и добио име Павле и где је редовно, као епископ рашко призренски и патријарх Српски, долазио до краја овоземаљског живота.

Молитвено окупљање свештенства, монаштва и народа има велику симболику заједничког окупљања око идеје узношења дарова у славу патријарха Павла, угледање на човека који нам је приближио Јеванђеље и Христа.

Овим сабрањем доприносимо ширењу идеје баштињења вредности Богоугодног дела патријарха Павле док је био на земљи. Угледајући се на њега, поправљамо себе, а другима приближавамо идеју чињења и поступања, увек и у свакој прилици, по стандардима Оца нашег и Сина Његовог, Господа Исуса Христа. Тим делом патријарха Павла осветљавамо наше путеве до царства вечног живота.

Свечаност организује удружење „Павле – живот по Јеванђељу“ у сарадњи са Епархијом жичком, под покровитељством града Чачка и уз помоћ Туристичке организације Чачка и других јавних установа и установа културе града Чачка.