ТРЕЋИ ТОМ МОНОГРАФИЈЕ

ЗАВРШНИ ТЕРМИН ЗА ДОСТАВЉАЊЕ РАДОВА
за трећи том монографије Епархије ЗХиП: „Прилози за историју Епархије захумско-херцеговачке и приморске“

С благословом Његовог Преосвештенства Епископа захумско-херцеговачког и приморског г. Димитрија, Епархија захумско-херцеговачка и приморска има част да Вас позове да приложите научне и стручне радове за зборник радова „Прилози за историју Епархије захумско-херцеговачке и приморске“. Наиме, у склопу обиљежавања 800 година од оснивања епархије, планирано је објављивање петотомне монографије епархије, у којем би „Прилози за историју Епархије захумско-херцеговачке и приморске“ представљали трећи том.

Позив се односи на: историчаре, историчаре умјетности, археологе, филологе, теологе, социологе, етнологе, правнике и друге научне и стручне раднике, који су се у својим истраживањима бавили или се баве темама везаним за цркву у Херцеговини и Епархију захумско-херцеговачку и приморску Српске православне цркве.

Полазећи од тога да је Епархија захумско-херцеговачка и приморска већ осам вијекова саставни дио живота српског народа у Херцеговини, али и Херцеговине уопште, желимо да поставимо најшири тематски оквир, у циљу да обухватимо сва питања од значаја за Епархију, Србе у Херцеговини и читаву Херцеговину, а која нису ушла у састав другог тома петокњижја, који представља историју Епархије захумско-херцеговачке и приморске.

„Прилози за историју Епархије захумско – херцеговачке и приморске“ обухватиће радове који нису раније публиковани. С обзиром да је овај датум крајњи рок за достављање радова, сви достављени писани радови ће се у случају потребе дорађивати у сагласности са рецензентским сугестијама.

Молимо Вас завршене радове пошаљете до 31. децембра 2023. године на адресу: prilozizaistorijuezhip@gmail.com

протојереј Марко Гојачић, уредник монографије
др Милан Гулић, уредник тома