Милостиви Господ је и овога пута удостојио поклонике из Невесиња, Гацка и Мостара да посјете православне светиње и поклоне се моштима великих Божијих угодника.
 
У суботу, 5. марта 2022. год. са невесињског градског трга, група од 50 људи из поменутих херцеговачких градова, кренула је у дводневно поклоничко путовање манастирима Подриња и Фрушке Горе.
 
Поклонити се моштима Светог мученика Стефана Троношког, Светог Теодора Тирона, преподобне мајке Ангелине и њеног сина Светог Максима Бранковића је заиста велики благослов. Посјетити Троношу, Ново Хопово, Крушедол и Велику Ремету, дружити се, стицати нова и утврђивати стара пријатељства нешто је неописиво. Сви чланови групе за себе кажу да су на овим путовањима постали дио једне велике хришћанске породице.
 
У Недјељу праштања 6. марта поменуте године, вјерници су учествовали на Светој Литургији у манастиру Велика Ремета. Посебну захвалност дугујемо игуману ове свете обитељи оцу Стефану на чије велико гостопримство нико није остао равнодушан. Звук гусала, разговори са браћом и сестрама из многих крајева наше земље, близина двојице великих патријараха који су предводили Сеобе Срба, допринијело је да и ово ходочашће буде незаборавно.
 
Организатор и вођа путовања био је свештеник Славко Лаловић.