Прве недјеље у септембру Владика Димитрије угостио је у Епархијском двору вјероучитеље, који као наставници и професори раде у средњим и основним школама у Херцеговини.

Састанак је одржан у поподневним часовима, а поред вјероучитеља присуствовали су координатор за Православну вјеронауку госпођа Миља Тупањанин и члан Катихетског одбора јереј Данило Боро. Током вечери вођен је разговор на више тема међу којима је су нарочиту пажњу привукла питања одрастања дјетета и узора при одрастању, обавезе и одговорност младих људи, изазови са којим се суочава ђак учећи вјеронауку у источној Херцеговини и у западаној Херцеговини.

Уводно излагање Владика Димитрије искористио је да изложи основне принципе и циљеве рада са младима, нагласивши да је дјело вјероучитеља веома свештен чин, а час вјеронауке прилика да дијете изгради хришћански однос према творевини и ближњима. Поздрављајући присутне вјероучитеље и исказујући жеље за успјешан и благословен рад у наступајућој години, Владика је истовремено представио нове вјероучитеље у Билећи и Гацку.

Нарочита тема током састанка било је обиљежавање јубилеја 30 година предавања вјеронауке у основним школама у Републици Српској. Вјероучитељи са дужим радним стажом дијелећи сјећања на почетке рада и помињући раније учитеље и ђака, подсјетили су на харизматичне догађаје са самих почетака, али изазвали и одушевљење анегдотним приказима. Поводом обиљежавања јубилеја предложено је да се током године прикупе кратки прикази, радови и фотографије тематски везани за годишњицу у циљу објављивања комплетног дјела.