На празник Успења Пресвете Богородице служена је Света Литургија у храму Светог Василија Острошког у Благају. Свету Литургију служио је отац Бранимир Боровчанин, парох благајски, уз саслужење оца Небојше Радића, пароха бјелопољског и оца Душка Којића, пароха мостарског.

Након прочитаног јеванђеља бесједио је отац Душко Којић, честитајући празник и поучавајући вјерне о значају данашњег дана и празника. Тумачећи недељно јеванђеље отац Душко нагласо је да је господар својим слугама судио судом љубави те да је Царство Небеско ништа друго него Царство љубави. Такође, поучио је вјерне о томе да  Мајка Божија,  чији празник данас прослављамо, ништа друго него примјер љубави и пожртвованости.Она је та која нас чува од свих недаћа и невоља и брине се о нама као мајка свих нас. Отац Душко је пожелио је и оцу Бранмиру срећу у новој служби а све окуљене је замолио да се  усрдно моле за њега да на новој дужности буде на корист и радост цркви и народу.

На крају Свете Литургије окупљене је поздравио отац Бранимир који се захвалио свим својим парохијанима на дивних десет година службе које је провео у овој парохији,молећи их да и вом новом свештенику помажу као што су и њему увијек помагали.

Након Литургије уприличено је послужење за све присутне дје је наствљена прослава празника.