Величанствени празник Христове побједе над смрћу свечано је обиљежен и прослављен вечерњим сабрањима у Ђедићима, Хуму и Мрњићима. Васкршња радост испуњавала је срца вјерних, од најмлађих до најстаријих.

« од 15 »

У храму Свете великомученице Варваре у Ђедићима на вечерњој служби сабрали су се мјештани више околних села: Ђедићи, Крњевићи, Цицина и Кучићи. Сабрање је настављено у порти храма, а потом код породица Џоџо и Спаравало који Светог великомученика Георгија прослављају као своју крсну славу. Поменути храм у Ђедићима је стара средњевјековна црква, која је обновљена и проширена 1863. године.

 
« од 13 »

Храм Рођења Пресвете Богородице на Хуму саграђен је 1713. године, а 2017. године је почела његова обнова. Радови на обнови завршени су у септембру 2021. године када је Његово Преосвештенство Епископ захумско-херцеговачки и приморски Г. Димитрије са свештенством и народом освештао обновљени храм. Послије данашње службе за све присутне је припремљено празнично послужење.

« од 26 »
Храм Светог Јована Крститеља у Мрњићима временом је био оронуо, а у протеклом периоду трудом и љубављу житеља Мрњића и Орашја у потпуности је обновљен, фрескописан и освештан у октобру 2022. године. Надомак храма саграђен је парохијски дом, у којем су данас добри домаћини приредили празничну трпезу љубави.