Фондација „Свети Вукашин“ у сарадњи са вјероучитељима, организовала је акцију „Нови завјет за сваког матуранта“, која ће бити спроведена на подручју цијеле Епархије захумско херцеговачке и приморске.

У оквиру ове акције, јуче је у епархијском дому за ученике – представнике матураната „Центра средњих школа“, „Техничке школе“ и „Средње музичке школе“ из Требиња, њихове вјероучитеље и директоре школа уприличен пријем на коме им је владика Димитрије уручио Свето писмо Новог завјета, благословио их и упутио духовне поуке. Уз дружење, пријатан разговор и послужење, владика је између осталог истакао значај читања Светог писма и да је њему промијенило живот, те да се нада да ће и некима од њих.

Иако је за владику овај гест само мали знак пажње у жељи да покаже бригу за младе људе, ученици ће се са неизмјерном захвалношћу сјећати овога тренутка.  А по ријечима неких од њих и као једног од значајнијих у животу. Њихова радост се нарочито испољила у учионици, подијеливши је са другарима из клупе, када су им пренијели поздраве и ријечи владике, као и поклоне.

Присутнима се обратио и отац Александар Шмања испред Фондације „Свети Вукашин“, који је нагласио важност помагања, те се захвалио ученицима што увијек радо учествују у разним акцијама Фондације и упутио их да и у даљем животу и раду наставе да помажу другима, као што нас и учи Свето писмо.

Владики Димитрију су се посебно захвалили и директори школа, са којима је договорена даља сарадња.

текст: Ивана Хрњез
фото: Марко Вучинић