Народна кухиња при Епархији захумско – херцеговачкој у Требињу добила је нови шпорет за припрему хране, а куповина је омогућена средствима организације Срби за Србе. За несметан рад Народне кухиње потребан је још један овакав уређај, будући да су двије деценије кориштени шпорети дотрајали.

Епархија Захумско – херцеговачка отворила је Народну кухињу 2003. године с намјером да се социјално угроженом становништву обезбиједи неопходна храна. Поред Епархије захумско-херцеговачке, средства за рад обезбјеђују поједини донатори и Града Требиње преко Центра за социјални рад. С обзиром на скромна средства којим Народна кухиња располаже, обнова дотрајалих уређаја могућа је једино прилозима.

Како су до сада кориштени уређаји постали неупотребљиви, Народна кухиња се посљедњих мјесеци суочавала са озбиљним потешкоћама у напору да спреми довољан број оброка. Поклон организације Срби за Србе стигао је у правом тренутку, јер пружа могућност да се рад Народне кухиње настави до проналаска средстава за потпуно опремање кухиње.