Прве суботе по празнику Свете Петке, билећани су се сабрали на Златишту да прославе Славу храма посвећеног Преподобној мати Петки (Параскеви). Светом Литургијом началствовао је протојереј-ставрофор Небојша Коловић уз саслужење ђакона Срђана Милошевића из Гацка.

Након Јеванђеља сабраним вјерницима обратио се отац Небојша подсјећајући их на јеванђељске ријечи које су утврдиле срце светитељке на путу одрицања од себе и свијета како би слиједила Христов примјер. Иако је Света Петка свој живот, испуњен подвизима, сакрила од свијета Бог је њена дјела учинио познатим људима како би постала свједочанство и примјер служења Богу, да би сваки човјек слушајући о њеном животу пожелио да се удостоји плате на Небесима. Човјек жељан Божијих благодатних дарова у овом животу одликује се љубављу и миром, који служе на изградњу њему и његовим ближњима, али и свој цркви Божијој.

У току Литургије извршен је празнични литијски опход око храма, освећење славског Колача и Жита, а затим су услиједиле славске Здравице. Литургијско сабрање прерасло је у трпезу љубави, праћено народним весељем.

Извор: ЦО Билећа