На празник Рођења Светог Јована Претече Владика Димитрије началствовао је Светом Литургијом у требињском насељу Полице, а саслуживали су парох Младен Жуловић, свештеници захумско-херцеговачке Епархије и отац Горан Спаић из Лондона.

Јеванђељском бесједом, по благослову Владике Димитрија, обратио се отац Саша Којовић, најприје пожеливши сабраним вјерницима срећан и благословен празник. Говорећи о Светом Јовану Крститељу отац Саша је истакао да његов живот најбоље описују литургијске ријечи: ”Сами себе, једни друге и сав свој живот Христу Богу предајмо”, јер је Свети Јован примјер живота за Христа. Отац Саша је појаснио да предати сав свој живот Господу, не значи одрећи се од свог материјалног, земаљског, овосвјетског живота, већ означава свијест о томе да сваки корак док ходимо, ми стојимо пред лицем Божијим. Хришћани су позвани да с радошћу ишчекују сусрет са Христом при Другом доласку. А да би то остварили потребно је да имају  такву строгост према гријеху какву свједоче сликани прикази Светог Јована Крститеља, али и благост какву он пројављује приликом сусрета са Господом у ријечима: ”Гле, јагње Божије, које узима на себе све гријехе свијета”.

Након Отпуста услиједило је освећење славског колача које је извршио отац Игор Зиројевић из Атине, а сабрање је настављено уз славску трпезу коју су припремили вриједни домаћини.

фотографије: Фото Момо