У четврту Недељу по Духовима Владика Димитрије началствовао је Светом Литургијом у требињском селу Оровац. Преосвећеном Владици саслуживали су парох Мирослав Ратковић, свештеници Младен Жуловић и Никола Јанковић, и јеромонах Марко из Манастира Завала. 
 
 
Храм у Оровцу посвећен је празнику Рођења Светог Јована Претече, а вјерници овог краја славско сабрање припремили су данас. У близини храма, који парохијани обнављају добровољним прилозима, налази се споменик борцима из Првог свјетског рата. Помен страдалим Оровчанима служен је након славског сабрања. 
 
 
Бесједећи по Јеванђељу Владика Димитрије је појаснио да су догађаји из живота капетана, који се помиње у јеванђељској перикопи, као и из живота праведног Захарије, оца Светог Јована Претече примјер неопходности вјере при сусрету са Спаситељем. Вјера је новозавјетно чуло које шири човјеково срце и допушта да се у њега усели Христос Бог. Већ Премудрости Соломонове пророчки поучавају човјека да чува своје срце, јер је оно извор живота, пошто постаје сасуд који треба да прими Господа.
 
 
По Отпусту Владика Димитрије је честитао славу сабраним вјерницима, пожеливши им срећу и благостање, те да им дјеца узрастају у љубави и милости. Говорећи о дару Спасења, Владика се присјетио ријечи оца Јустина, који је говорио да је за спасење једног човјека потребан ”читав човјек и читав Бог”, појаснивши да је човјек позван да све своје принесе Богу, а онда све бива испуњено благословом. Примјер такве отворености за Божију милост и љубав био је Свети Јован Пророк Претеча и Крститељ Господњи.  
 
 
Након Отпуста услиједило је освећење славског колача, а славску трпезу припремило је братство Шакотића. Отац Мирослав захвалио се Владици на доласку, а парохијанима на труду око дочека празника, као и на неисцрпној пожртвованости у обнови храма.