У Недељу 30. јуна 2024.године, служена је Света Литургија и прослављена слава храма Свих Светих у изградњи.
Свету Литургију је, са окупљеним вјерним народом, служио протој.ставрофор Велимир Ковач уз саслужење старешине Херцеговачке Грачанице јереја Душка Шаровића, јереја Милоша Мандића и надлежног пароха Николе Јанковића.

Након прочитаног јеванђелског зачала о.Вељко поучио је верне о празнику Сабора Свих Светих и нашем исправном односу и љубави према Богу и ближњима којом се ми спасавамо.

Посебна радост на крају Св.Литургије био је и чин освећења нових ЗВОНА која су даровали ктитори Мирослав Делић из Х.Нивог и Спасоје Бодирога из Засада.

На крају молитвеног славља послужена је трпеза љубави поред храма уз здравицу домаћина и гостију.
У овом делу насеља живи доста младих вишечланих породица, међу којима и породица Милојевић Александра и Илијане који имају деветоро деце који су и прве комшије храма Свих Светих.

Из градске администрације није било представника, али је обећано да ће се решити проблем прилаза овом храму и гробљу на основу регулационог плана који је урађен пре више од десет година, али се још није реализовао.
Храм је уз труд црквеног одбора парохијана и мајстора пред славу успешно покривен црепом.

Сви који желе могу помоћи изградњу и завршетак грађевинских радова својим добровољним прилозима уплатом на жиро-рачун Црквене Општине Требиње код Unicredit Banke 5510300003253152, са назнаком за храм Свих Светих Обалина-Засад.

Освећење земљишта 2004.год.


Изливање темеља храма 2004.године

« од 27 »