У сриједу 12. јула 2023. године, на празник Првоврховних апостола и учитеља Васељене,  Петра и Павла,  уз велико учешће вјерног народа, свечано је прослављена храмовна слава у Барама на Љубомиру.  Уочи славе, служена је вечерња служба са петохљебницом, а на дан славе Свету Литургију  служио је парох, Данило Боро. Након литије око храма,  пререзан је славски колач.

Ове године посебну радост приредила нам је породица Синише Кисића из Београда, што су подигли споменик свом прадједу свештенику Марку Кисићу, и обновили споменике његовој супрузи Госпави и сину Божидару. Свештеник Марко Кисић (1865-1918) је био парох љубомирски од 1896. до 1918. године. По упокојењу 21. маја 1918. године отац Марко сахрањен је у гробље поред храма у Барама. Данас су његови потомци подигли диван спомен достојан својих предака, који је овом приликом освештан уз молитву за покој душа преминулих слугу божијих.

Трпезу љубави за ову славску прилику, припремило је братство Миљановић, а наредне године домаћини ће бити братство Томашевић.

« од 24 »