Сенка Дурутовић, предсједница „Кола српских сестара“ из Никшића, дугогодишњи химанитарни радник и активни учесник црквеног живота на овим просторима, имала је прилику и благослов да често буде уз блаженопочившег Владику захумско-херцеговачког Атанасија, духовно-теолошку громаду наше Цркве и православља уопште, великог молитвеника за цио српски народ о чијој личности и заслугама ће да се говори, пише и саглeдава у времену које је пред нама. 

У разговору за Радио Светигору Сенка Дурутовић каже да је веома тешко говорити о Владици Атанасију, али да је то дугогодишње пријатељство за њу било невиђена радост, богатство и Божји дар.

„Волио је дјецу, волио је народ, волио је војску, сиротињу, а својим препознатљивим одијевањем и понашањем прикривао је врлине и само човјек који га је добро познавао знао је шта се крије иза свега тога. Често би га могли затећи са сузом у оку, у молитви. Ја никад у животу нијесам чула једноставније, а веће ствари, него од њега. То свједоче и његова предавања на Филозофском факултету у Никшићу, на којима је почињао да прича од Месија, и Барселоне, а завршавао са највећим тајнама, о Светој Тројици, Светом Василију Великом, као највећи патролог овог времена“, наводи, између осталог, Сенка Дурутовић, говорећи о Владици Атанасију.

Евоцирала је бројне успомене на сусрете са Владиком Атанасијем у њеном дому у Никшићу, на ратне `90-их године, заједничке посјете Криту, Грчкој, Косову и Метохији, везаност са блаженопочившим Митрополитом Амфилохијем и њиховим духовним оцем Авом Јустином Поповићем…

Више (укључујући и аудио запис емисије) на : https://svetigora.com/senka-durutovic-uspomene-na-susrete-sa-vladikom-atanasijem