О Спомену на љекаре душе и тијела, Свете Козму и Дамјана, а у храму Светог Архангела Михаила, прослављајући дакле свете људе и ангеле и освећујући изнова васколики простор и вријеме, а прије свега у славу Створитеља свега, Црква Његова сабрала се у требињском селу Аранђелову, предвођена Епископом захумско-херцеговачким и приморским Димитријем. Епископу Димитрију, уз вјерне овог краја, саслуживали су и мјесни парох, протопрезвитер Мирослав Ратковић, протопрезвитер – ставрофор Младен Жуловић, ђакон, чтечеви и појци.
 
По читању овонедјељног еванђеоског одломка – чувене Приче о сијачу и сјемену, Епископ Димитрије, честитајући Празник и Славу, између осталог је рекао:
 
Све је из тог сјемена, које је Христос Господ, Чудесни и Преблаги Спаситељ… Дошао је Бог и постао, не анђео, нити које друго биће, него прави и истински Човјек, зато што је у човјеку сабрано све што садржи и земља и небо. Ми смо на неки начин у заједници са овим створеним – неживим свијетом, зато што смо материјални, створени од свега што нас окружује. Онда смо у заједници са живим свијетом, зато што с њима дијелимо живот и покрет – животну снагу. И, наравно, у заједници смо и са анђеоским свијетом, иако то не видимо, јер смо слободна самовласна бића, способна да разликују добро и зло, и тако смо браћа са Светим анђелима и архангелима, и са Светим Архангелом Михаилом. И знамо, иако то не видимо, кад год се опредијелимо за добро, ми се придружујемо тој небеској војсци Светих архангела, на челу са Светим Архангелом Михаилом и Светим Арахангелом Гаврилом Благосвијесником. Дакле, иако то не видимо, ми се свакога дана и свакога часа, у нашем срцу, које се често колеба око добра и зла, одлучујемо да ли смо са Богом и Његовим ангелима и архангелима или смо, пак, са оним отпалим ангелима…
 
Црква Светог Архангела Михаила, подно средњовјековног града Клобука, саграђена је у разодбљу између прве половине XVI. и почеткa XVII. века, а заједно са оближњом некрополом са стећцима, препозната је као национални споменик Босне и Херцеговине. Иако прилично малих димензија, ова црква садржи и припрату, чији сјеверни и јужни зид  леже на стећцима, а сам наос украшен је иконостасом и фрескописом изузетне љепоте, који се тренутно налази у веома лошем стању, због чега се тренутно ради на обнови.