У суботу 13. августа 2022. године на Мекој Груди одржан је сабор и заједничко дружење група које су у претходном периоду учествовале у обнови храма посвећеног Светом Архангелу Михаилу у Трновом Долу на Мекој Груди.
 
Жеља свих који су у различитим групама, а опет обједињени са једним истим циљем, била је да се, послије вишемјесечног сложног рада на обнови ове древне светиње, састану и уз дружење испланирају предстојеће акције. Ову идеју подржала је и наша епархија која је послала један дио хране која је том приликом послужена. Окупљени око свог пароха, јереја Александра Грчића, овом приликом били су поједини чланови екипа из: Хоџића, Корита, Меке Груде, Прераца, Подосоја, Баљака, омладинске организације „Језерине“, удружења младих „Ситница“, фондације „Свети Вукашин“, КУД-а „Глигор Милићевић“, као и многи појединци који су у протеклом периоду учествовали у раду.
 
Првобитни план је био да се дружење одржи код самог храма у Трновом долу, али како временске прилике то нису дозволиле, све је организовано у просторијама основне школе на Мекој Груди.
 
Отац Александар је у свом обраћању нагласио важност заједништва и љубави коју су показале све групе које су учествовале у досадашњој обнови храма, и пожелио свима срећан и благословен даљи рад. Након тога се присутнима обратио и господин Младен Вуковић који је и давне 1984. године учествовао у обнови овога храма.
 
Уз веома пријатну атмосферу и видну братску љубав, сабор је завршен у вечерњим часовима.