Дана 14. маја 2022. године, у организацији Републичког Педагошког Завода Републике Српске, одржано је Републичко такмичење из Православне вјеронауке. Основна школа Свети Сава у Модричи је била домаћин републичког такмичења, које се одржава први пут послије три године паузе.

По доласку у ОШ „Свети Сава“, директор школе Митар Кршић је поздравио такмичаре и њихове менторе пригодном бесједом, а ученици домаћини су уприличили приредбу добродошлице такмичарима, којом је отпочело обиљежавање тридесетогодишњице пробијања Коридора Живота.

Након приредбе, ученици су приступили рјешавању задатог теста, који је припремио РПЗ РС. Инспектор и савјетник РПЗ-а, др Славољуб Лукић, је поздравио такмичаре и дао им упутства за рјешавање теста.

На такмичењу је учествовало 15 такмичара из епископија у БиХ, од којих је троје из наше епископије, и то: Павле Савић из Требиња, са вјероучитељем Бранком Јанковић, Гојко Рудан из Љубиња, са вјероучитељем Игором Мастиловићем и Викторија Вишњевац из Гацка, са вјероучитељем Обреном Дамјанцем.

Прво мјесто на Републичком такмичењу је освојио Алекса Мајсторовић из Градишке, друго мјесто су подијелили Душан Станковић из Бијељине, Ања Сибинчић из Дервенте и Јања Бајић из Бањалуке, а треће мјесто је освојила Викторија Вишњевац из Гацка.

Сви такмичари су добили похвале и пригодне поклоне захваљујући катихетском одбору и републичком секретаријату за вјере Републике Српске. Такмичари су посјетили и храм Успења Пресвете Богородице у Модричи.

Након такмичења, уприличен је ручак у Дестилерији Монограм у Модричи.

Обрен Дамјанац, вјероучитељ