Уочи Недјеље Православља ђаци који похађају православну веронауку у основној школи на Буни угостили су иконописца, презвитеру Босиљку Грчић. 
 
Подсјетили смо се догађаја из историје Цркве, иконоборства и празника Побједе православља, када је за вријеме свете царице Теодоре и патријарха Макарија васпостављено поштовање светих икона, а управо су у прву недјељу Часног поста у лијитама иконе враћене у цариградске цркве.
 
Ово је била и најава литија са иконама, које ће се у недјељу вршити у свим православним храмовима, а  на којима дјеца заузимају важно мјесто.
 
Презвитера Босиљка је прво ђаке увела у теологију иконе, која је и потврђена Сабором 843.г. у Цариграду, а том приликом је истакла: да су иконе прозор у “ горњи свијет“, преко кога нас посматрају Богородица и сви свети; иконе нису предмет декорације, већ позив на молитву; иконе су веза између онога ко се моли, Бога, Богородице и светитеља; иконе спајају видљиво са невидљивим и преко њих ми поштујемо онога ко ке приказан на њима; икона није портрет – нема намјеру да тачно представи човјека, јер не можемо ни знати како су одређени светитељи изгледали у древности, већ се приказују у новој, преображеној слави; светитељи су ти који су испунили задатак који је Бог дао свима нама – да будемо боголики, јер смо створени по слици и подобију Божијем. Кроз рад је нагласила да смо сви призвани да будемо светитељи кроз заједницу са Богом.
 
Услиједило је осликавање иконе Пресвете Богородице, а материјал за рад ђацима су срдачно обезбиједиле црквене општине Благај и Чапљина. Босиљка се са љубављу и посвећено потрудила да овакво дружење свима остане у сјећању и да својем дому ђаци понесу права мала ремек дјела.
 
Вјероучитељица Зорица Гојачић