У недјељу осамнаесту по Духовима, 8. октобра 2023. године, прослављена је слава храма Светог Јована Крститеља у Мрњићима (Требињска површ). Житељи села Мрњића и Орашја, као и њихови гости из Требиња и околних села, сабрали су се на Светој Литургији коју је служио надлежни парох протојереј – ставрофор Борис Бандука.

У току Литургије извршена је литија око храма и преломљен је славски колач.
 
Празник Зачећа Светог Јована Крститеља коме је храм посвећен већина мјештана Мрњића и Орашја прослављају као своју крсну славу. То су породице Тараило, Кривоглав и Крунић, а породица Мискин као крсну славу прославља Светог првомученика и архиђакона Стефана. За ове четири породице које потичу из Мрњића и Орашја познато је да насељавају овај простор нешто више од два вијека.
 
Прошле године у мјесецу октобру извршено је освећење обновљеног храма и новоизграђеног парохијског дома. Храм Светог Јована Крститеља временом је био оронуо, а у протеклом периоду трудом и љубављу житеља Мрњића и Орашја у потпуности је обновљен и фрескописан. Надомак храма саграђен је парохијски дом, у којем је приређена славска трпеза за све присутне вјернике.
 
« од 36 »