У трећу недељу Часнога поста – Крстопоклону, на празник Благовијести, свечано је и торжествено било у требињском насељу Тини.

По благослову Епископа захумско-херцеговачког и приморског Г.Димитрија надлежни парох протојереј-ставрофор Борис Бандука освештао је темеље новога храма Светих Кирила и Методија и у њих положио повељу о изградњи истоименог храма. Потом је на темељима новога храма служена Света Литургија, а велики број вјерних је приступио Светој Тајни Причешћа.
 
Надлежни парох је свим сабраним честитао данашњи празник Благовијести и том приликом се захвалио свим донаторима који помажу изградњу храма, те све присутне упознао о динамици радова који се већ од сутра настављају.
 
За све присутне добри домаћини су на темељима тријема који се гради поред будућег храма припремили празнично послужење.
 
Важно је напоменути да је земљиште на Тини гдје је почета изградња новога храма освештао Његово Преосвештенство Епископ захумско-херцеговачки и приморски Господин Димитрије, дана 30. децембра 2023. године. На освећењу земљишта постављени су Крст и камен темељац за будући храм Светих Кирила и Методија.
 
Том приликом Преосвећени Епископ Димитрије је рекао да „храм служи човјеку да се у њему преображава и да се људи као заједница преображавају – само док се чује Ријеч Божија у храму и док човјек живи по Јеванђељу попут блажењејшег патријарха Павла. Већ током градње храма људи имају прилику да пројаве оно због чега граде храм – љубав према Богу и љубав једних према другима, како би изградили своја бића, срца и душе“. 
 
« од 23 »