Дана 11. новембра, на празник Св. Аврамија Затворника и преподобномученице Анастасије Римљанке, у организацији СПЦО Мостар, вјерници из Мостарских парохија, предвођени протојерејем Марком Гојачићем, били су на поклоничком путовању у манастирима Савина код Херцег Новог и Подмаине код Будве. 

Доласком у Савину дочекала нас је кустосица музеја манастира и говорила нам о историји манастира која се везује за Светог Саву. Такође чули смо и о богатој ризници манастирског музеја гдје се између осталог налази крст Светог Саве. Такође у манастиру се налази и једна од шест чудотворних икона Пресвете Богородице, „Богородица Савинска“ која је спасила манастир од Млечана. У манастиру је пред кобни полазак у Марсеј боравио и краљ Александар I Карађорђевић, а столица гдје је краљ сједио посебно је обиљежена. 

У манастиру Подмаине дочекало нас је братство манастира, гдје смо видјели стару и нову цркву и послушали о манастирској историји. У манастирској гостопримници смо се освјежили, а онда нас је поздравио игуман ове светиње јеромонах Рафаило Бољевић и одржао нам кратко предавање. 

Услиједио је повратак у Мостар и договор да ћемо убрзо на ново поклоничко путовање.

« од 16 »