На православну Нову годину, 14. јануара 2023. године, у просторијама парохијског дома у Гацку, а у организацији ЦО Гацко, уприличен је пријем поводом божићних и новогодишњих празника.

Пријему су присуствовали представници Општине Гацко на челу са начелником Општине господином др Огњеном Милинковићем, представници јавних предузећа, РиТЕ. Гацко, представници „Просвјете“, вртића, културних и спортских установа и организација, сви важнији политички, привредни и приватни субјекти града, као и многи други.

Вече је отворио црквени хор „Св. Јелена Анжујска“ са химном „Боже правде“, а у наставку је све присутне поздравио старјешина храма Св.Тројице у Гацку протојереј Саша Којовић. Он је нагласио важност јединства и братске љубави по узору на самог Господа који нас тој љубави и учи.

Током вечери обратио се и Господин Алексије Гргур директор ЈУ „Информативно-културни центар“ у Гацку који је између осталог поздравио нове клирике који су дошли на територију Гатачке општине, протојетеја Сашу Којовића и ђакона Срђана Милошевића и зажелио им добродошлицу. Присутне је поздравио и јереј Александар Гајић, као и Начелник општине Господин др Огњен Милинковић који је нагласио важност задатка који је пред свима нама, а то је завршетак Саборног храма Свете Тројице у Гацку.

Пјесник Сретен Видаковић је у пар наврата одушевио све присутне својом поезијом, а сам ток вечери од почетка до краја протекао је у пријатној и празничној атмосфери.

ЦО Гацко