У недјељу четврту по Пасхи (недјеља Раслабљеног) у цркви Рођења Пресвете Богородице у Мостару Свету Литургију служили су мостарски свештеници јереј Душко Којић и протојереј – ставрофор Радивоје Круљ уз саслужење вјерног народа.

Прочитавши одјељак из Јовановог јеванђеља о исцјељењу болеснога у Бањи Витезди отац Душко Којић је рекао да је Христос ово чудо учинио својом божанском силом као оваплоћени Бог коме не требају анђели и узбуркане воде да учини оно што жели и како је Христос онај човјек кога непокретни човјек чека 38 година. По ријечима преподобног Јустина Поповића потврду да је Христос једини човјек на земљи, прави, савршени и безгрешни, изрекао је иако несвјесно, али по дубоком промислу Божијем Понтије Пилат када је изводећи Исуса на поље под вијенцем од трња и у пурпурној хаљини показавши га Јеврејима узвикнуо „Ево човјека“ (Јн. 19,5).

Након Свете Литургије фондација „Свети Вукашин“ која дјелује при нашој епархији обрадовала је матуранте који су у овој школској години завршили своје основно и средње образовање тиме што им је уручила по један примјерак Светог Писма Новог Завјета. Отац Радивоје Круљ говорећи о важности читања, као и свом личном искуству у читању Светог Писма истакао је да оно темељ наше вјере и наш сапутник кроз живот, а да се у најтежим моментима за нас враћамо Светом Писму и уз његову помоћ подижемо и превазилазимо сва искушења.

Послије уручења Светих Писама у порти Старе цркве представљена је књига „Генетичко порекло Срба Старе Херцеговине“ коју су представили Јовица Кртинић, Синиша Јерковић и Велибор Михић.

Његош Вељанчић, вјероучитељ