„Партија ремија“ назив је позоришне представе која је синоћ, 29. августа 2023. одиграна у Музеју манастира Житомислић. Представа је приређена у сарадњи Фондације Музеј Житомислић и Мисије ОЕБС-а у БиХ, у оквиру Међурелгијских сусрета.
 
Чувени текст Доналда Ли Кобурна заживио је снажно и емотивно у врсној изведби глумаца Босанског народног позоришта из Зенице, Факете Салихбеговић Авдагић и Мугдима Авдагића. Они су Музеј Житомислић претворили у камерну позоришну сцену, пруживши му нову димензију, а публици снажан доживљај поруке ове представе, коју ово двоје глумаца изводе већ 12 година.
 
„Подигли смо зидове међу собом, а када некога пустимо у наш свијет да нам се приближи онда се почињемо борити једни против других, умјесто да се приближимо ”, рекла је Факета Салихбеговић Авдагић.
 
Игуман Манастира Житомислић Данило Павловић рекао је да кроз промоцију културе промовишу и међурелигијски дијалог, а у томе им помаже ОЕБС, који је покровитељ овог догађаја. „Што се тиче мултикултуралне и међурелигисјке сарадње ово су мали кораци које чинимо, али и они могу бити и те како значајни и импулс за цијело друштво. Сви треба да се потрудимо да то буде на већем нивоу ”, нагласио је игуман Данило.
 
Шеф Канцеларије ОЕБС-а БиХ у Мостару Јоанис Пилиурис изјавио је да представа наглашава колико је неопходно подржавати основне људске вриједности, саосјећање, љубав, толеранцију, дијалог који су темељи хармоничног друштва. Он је нагласио да је незамјењива улога вјерских заједница и културних институција у подржавању сталних напора на изградњи мира. „ Мисија ОЕБС-а у БиХ остаје посвећена промовисању међурелигијског дијалога, дијалога међу заједницама пружајући младима из различитих средина прилику да се укључе и дају допринос изградњи мира и активностима друштвене кохезије”, рекао је Пилиурис.